Kottaolvass


Kottaolvasás:

A kotta ismerete nélkülözhetetlen  zenével foglalkozó emberek számára. Nem szükséges gyermekkorban megtanulni, hiszen a kottaismeret bármikor elsajátítható. A kottakép megfejtése nem lehetetlen feladat, csak ismerni kell az összefüggéseket és szabályokat, amik a világon mindenhol ugyanazok. A hangsorok, hangzatok, hangközök világának ismerete sokkal érthetbbé teszi számunkra a zenével való kapcsolatunkat.

Mindenhol csoportos órákon oktatják a kottaolvasást szolfézs címszó alatt, ezzel szemben mi egyéni órákon tanítjuk, hiszen mindenki más színtrl indul, nem fejldünk egyformán, ezért a csoportos órák sokszor azzal telnek, hogy egy színtre hozzuk a tanulókat. Tapasztalataink szerint sokkal eredményesebb módszer, ha egyénileg foglalkozunk mindenkivel, így gyorsabban és személyre szabottan lehet az órákat megtartani.

Ha valakinek kedve van hangszert tanulni, nem szükséges eltte szolfézsra, vagy kottaolvasás órákra járni, mert a hangszer varázsa a legfontosabb, és a kizárólagos elméleti oktatás nem pótolja a személyes élményt, hogy megszólaltathat valamilyen hangszert. Ezért nálunk els a hangszer, és ha valaki komolyabban szeretne foglalkozni zenével és bvíteni kívánja zenei ismereteit, akkor jelentkezzen kottaolvasást tanulni.